vrijdag 18 maart 2011

CCQ Ondernemersdesk moet MKB makkelijker aan krediet helpen

17 maart is CCQ Ondernemersdesk, een serviceplatform waarmee MKB'ers makkelijker aan krediet komen, officieel van start gegaan. De Ondernemersdesk heeft als doel MKB-ondernemers makkelijker aan krediet te helpen via een serviceplatform dat de kredietaanvragen vanaf 100.000 euro kostenefficiënt bedient en de kwaliteit waarborgt.

De CCQ Ondernemersdesk kreeg bij de oprichting in 2010 een startsubsidie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 500.000 euro. Het platform verzorgt voor de ondernemer de compleetheid van de kredietaanvraag, het opstellen van de concept-offerte en het ter fiattering aanbieden van de kredietaanvraag aan de geldverstrekker. In het najaar van 2010 heeft CCQ Ondernemersdesk ruim vijftig MKB-bedrijven tijdens het testen geholpen bij hun kredietaanvraag. De desk verwacht in 2011 meer dan 750 bedrijven te kunnen ondersteunen bij hun kredietaanvraag.

Samenwerking
Om de aanvragen en adviesstroom te stimuleren heeft CCQ Ondernemersdesk de afgelopen maanden samenwerkingsverbanden opgebouwd met netwerken en organisaties die direct contact hebben met de MKB-ondernemer. MKB Servicedesk, een initiatief van MKB Nederland, stuurt kredietvragen door naar CCQ Ondernemersdesk. De Bedrijfsmakelaar, een onderneming die bedrijfsonroerend goed te koop aanbiedt, biedt een direct contact met CCQ Ondernemersdesk voor ondersteuning bij de kredietaanvraag van een eventuele aankoop van onroerend goed. De komende maanden zullen de samenwerkingsverbanden worden uitgebreid met onder meer tussenpersonenketens, accountants en bedrijfsverenigingen.

Kredietadviseurs
Voor de ondersteuning en advisering van de ondernemer heeft CCQ Ondernemersdesk een samenwerking met Credion, een landelijke franchiseorganisatie van onafhankelijke kredietadviseurs, en met andere onafhankelijke kredietadviseurs verspreid over Nederland. Deze landelijke dekking van kredietadviseurs biedt de ondernemer ondersteuning bij de voorbereiding van de aanvraag bij al dan niet bij CCQ Ondernemersdesk aangesloten geldverstrekkers. Tevens biedt dit netwerk van gekwalificeerde adviseurs een goed distributiepunt voor binnen- en buitenlandse geldverstrekkers die geen kantorennetwerk hebben in de Nederlandse MKB-markt.

Geldverstrekkers
CCQ Ondernemersdesk is van start gegaan met drie geldverstrekkers waarmee zij samenwerkingsovereenkomsten heeft voor drie verschillende kredietproducten. Ifn finance, een dochter van de Deutsche Bank, SNS Bank en Syntrus Achmea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten